x 
Kosár - 0 Ft

Kosár

A kosara még üres

Belépés Regisztrálás



Korunk betegsége – az aranyér

Az utóbbi évtizedekben a munkavégzés jellegéből, a közlekedési szokások változásából adódóan a 30-40 év fölötti korosztályba tartozóknak szinte biztosan legalább néhány alkalommal voltak végbéltáji panaszai. Dr. Szirányi Endre proktológus, sebész főorvossal készült interjúnk részletes információkkal segít mindenkit a tünetek, a kezelés, a megelőzés témakörében, akárcsak az ajánlott szakmai cikkek.

Bővebben

Mit kell tudni az aranyérről?

Sziranyi EndreAz aranyér nem kellemes beszédtéma, de ismereni kell a tüneteket, hiszen egyes források szerint a lakosság 75 %-a - talán csak alkalmilag - de érintett. Kérdéseinkkel a téma kapcsán Dr. Szirányi Endrét, a II. kerületi Önkormányzat Kapás utcai Rendelőjének vezető sebész főorvosát kerestük meg.

Bővebben

Négyből három embert érintenek a tünetek

hetvenot szazalekA lakosság csaknem háromnegyede találkozik élete során aranyeres tünetekkel, amikor a székletürítést vérzés kíséri, vagy valamilyen duzzanat jelenik meg a végbél körül. Ez azonban számos más, akár súlyosabb betegség tünete is lehet, ezért érdemes orvoshoz fordulni, hogy kizárjuk egyebek mellett a vastagbéldaganatot.
A cikk teljes terjedelemben itt olvasható!
Forrás: Semmelweis Hírek

Módszerek a vastagbél szűrésére

aranyer 230322 2A vastagbélrák szűrésére többféle módszer létezik: legkényelmesebb az otthon is elvégezhető székletvérteszt, leghatékonyabb az altatásban is kivitelezhető vastagbéltükrözés, emellett megemlíthető még a CT kolonoszkópia, ami modern képalkotó eljárás, de nem helyettesíti 100 százalékban a vastagbéltükrözést.
A cikk teljes terjedelemben itt olvasható!
Forrás: EndoMedix

© Lágymányos Patika és WEBáruház - 2011 - 2023 | Adatkezelési tájékoztató | Jognyilatkozat | Impresszum
A honlap oldalain található gyógyszerrel kapcsolatos információk betegség esetén nem helyettesíthetik a szakember megkeresését.
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót és kérdezze meg gyógyszerészét!