x 
Kosár - 0 Ft

Kosár

A kosara még üres

Belépés Regisztrálás



FONTOS INFORMÁCIÓ!

FIGYELEM!

A „2006. évi XCVIII. törvény a biztonságos és gazdaságos gyógyszer- és gyógyászati segédeszköz-ellátás, valamint a gyógyszer-forgalmazás általános szabályairól” 2022. január 1-i hatállyal úgy rendelkezik, hogy gyógyszertárak webshopjában megrendelt gyógyszerek csomagküldés útján történő kiszolgálása tilos.
Ezért a vény nélkül megvásárolható gyógyszereket házhoz szállítani nem tudjuk, ezek a készítmények csak személyes átvétellel rendelhetőek és vásárolhatóak meg a Lágymányos Patikában (Bp. 1111 Budafoki út 47.)

Akciós Termékeink

AKCIÓ - 7%
474

Venotec 600 mg tabletta 90x

Fogyasztói ár: 6499 Ft
Eredeti ár: 6980 Ft
AKCIÓ - 19%
Liderin tabletta 6x

Liderin tabletta 6x

Fogyasztói ár: 8069 Ft
Eredeti ár: 9969 Ft
AKCIÓ - 19%
Linex Flora élőflórát tartalmazó étr.kieg. kapszul 28x

Linex Flora élőflórát tartalmazó étr....

Fogyasztói ár: 4419 Ft
Eredeti ár: 5459 Ft
AKCIÓ - 21%
Advil Ultra Forte lágy kapszula 20x (triplex)

Advil Ultra Forte lágy kapszula 20x (...

Fogyasztói ár: 3499 Ft
Eredeti ár: 4409 Ft
AKCIÓ - 19%
Angimed/Angised Mentol szopogató tabletta 24x

Angimed/Angised Mentol szopogató tabl...

Fogyasztói ár: 2559 Ft
Eredeti ár: 3159 Ft
AKCIÓ - 22%
Tantum Verde Forte 3mg/ml szájnyálkahártyán a.spay 15ml

Tantum Verde Forte 3mg/ml szájnyálkah...

Fogyasztói ár: 3119 Ft
Eredeti ár: 3999 Ft
AKCIÓ - 24%
Emozul Control 20 mg kemény kapszula /38 14x

Emozul Control 20 mg kemény kapszula ...

Fogyasztói ár: 1999 Ft
Eredeti ár: 2639 Ft
AKCIÓ - 19%
Nasivin Sanft 0,25mg/ml oldatos orrspray 1x10ml

Nasivin Sanft 0,25mg/ml oldatos orrsp...

Fogyasztói ár: 2789 Ft
Eredeti ár: 3449 Ft

A magas vérnyomás - Mit kell tudni róla? Mit lehet tenni ellene?

Alfoldi SandorA magas vérnyomás, a hypertonia manapság a legelterjedtebb betegség, amely miatt orvoshoz fordulunk. Minden ötödik felnőttnél előfordul. A hipertóniás betegek közül háromból egy nem tud a betegségéről. Mivel a magas vérnyomás gyakran teljesen tünetmentes, ezért nem ritkán egészen addig nem ismerik fel, amíg olyan szövődményeket nem okoz, mint a szélütés (stroke), vagy a szívroham.

A gyakori szűrő jellegű vérnyomás ellenőrzés elősegítheti a hypertonia korai felismerését, kezelését és a szövődmények elkerülését. Noha a magas vérnyomás általában életmódbeli változtatásokat és gyógyszerszedést igényel, ezek a legtöbb betegnél sikeresen megoldhatók: a hypertonia ma már csaknem mindenkinél jól beállítható.

 

A hypertonia gyógyítható betegség.
Számos halálos és nem halálos szövődmény megelőzhető, ha a hipertóniát időben felfedezik és megfelelően kezelik. A magas vérnyomás a stroke és a szívrohamok egyik legfőbb oka. A fejlett országokban az elmúlt 20-25 évben a stroke halálozás 60%-kal, a szívbetegségek halálozása pedig 50%-kal csökkent. A következményes élettartam és életminőség emelkedés jelentős részben a hypertonia korai felismerésének és megfelelő kezelésének köszönhető.

Hogyan ismerjük fel a magas vérnyomást?
Sajnos a hypertonia fájdalmatlan kórkép, gyakran semmilyen panaszt nem okoz. Egyesek azt állítják, hogy megérzik azt, hogy mikor magas a vérnyomásuk. Valójában ennek megítélésére az egyetlen megbízható módszer, ha megmérjük a vérnyomást.

Mi a magas vérnyomás?
A vérnyomás az az erő, amit a véráramlás fejt ki az artériák falára. A legtöbb ember nem tudja, hogy a vérnyomásnak általában szabályos napszaki ritmusa van, reggel ébredés előtt közvetlenül a legmagasabb, viszonylag magas marad a nap folyamán és az alvás idején csökken. Napi 20-30 Hgmm-es ingadozás még normális vérnyomás esetén is előfordul, ez azonban kezeletlen hypertonia esetén több. Egyetlen mérés alapján ezért nem szabad magas vérnyomást megállapítani.

A vérnyomás mérése.
A szív összehúzódásakor az artériákban uralkodó nyomást szisztolés, a szív elernyedésekor észlelhetőt pedig diasztolés vérnyomásnak nevezzük. A vérnyomásméréskor tehát ezt a két számot adjuk meg, pl. az optimális vérnyomás 120/80 Hgmm alatt van.
A vérnyomást ellazult állapotban, legalább öt perc pihenés után, általában ülő testhelyzetben, megtámasztott háttal kell mérni, miközben a kar a szív magasságában alá van támasztva.

Mi a normális vérnyomás?
Felnőtt korban 120–130/80–85 Hgmm-es vérnyomás tekinthető normálisnak. Ha egy felnőtt vérnyomása következetesen 140/90 Hgmm, vagy ennél magasabb, akkor hipertóniája van és orvosa valószínűleg életmódbeli változásokat fog javasolni, emellett gyakran gyógyszeres kezelést is alkalmaz.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható!

 

Miért a
Lágymányos Patika?

  1993-  

az alapítás óta

  < 5000 

elégedett vásárló

  < 5000 

termék az oldalon

© Lágymányos Patika és WEBáruház - 2011 - 2023 | Adatkezelési tájékoztató | Jognyilatkozat | Impresszum
A honlap oldalain található gyógyszerrel kapcsolatos információk betegség esetén nem helyettesíthetik a szakember megkeresését.
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót és kérdezze meg gyógyszerészét!